AUV e ka mbyllur përkohësisht kuzhinën e objektit gastronomik në Gostivar pas raportimeve për helmim nga ushqimi
- Kuzhina e restorantit të picerisë në Gostivar është mbyllur përkohësisht nga shërbimet inspektuese, deri në marrjen e rezultateve të mostrave të marra për analiza laboratorike, pas informimit se dje nëntë persona janë pranuar në spitalin e Gostivarit me simptoma të helmimit nga ushqimi.
Shkup, 14 korrik 2024 (MIA) - Kuzhina e restorantit të picerisë në Gostivar është mbyllur përkohësisht nga shërbimet inspektuese, deri në marrjen e rezultateve të mostrave të marra për analiza laboratorike, pas informimit se dje nëntë persona janë pranuar në spitalin e Gostivarit me simptoma të helmimit nga ushqimi.
"Në përputhje me Udhëzimet për trajtimin e helmimeve nga ushqimi, mostrat merren për testim laboratorik nga ushqimi inkriminues (biftek pule, marule e freskët dhe majonezë) dhe shtupa nga sipërfaqet e punës, pajisjet dhe enët dhe nga punonjësit. Urdhërohet operatori i ushqimit të marrë masa parandaluese për pastrimin e plotë mekanik dhe kimik të objektit, pajisjeve dhe aksesorëve, dezinfektimin e jashtëzakonshëm dhe kryerjen e kontrolleve të jashtëzakonshme sanitare të punonjësve, të cilat duhet të respektohen nga Agjencia për ushqim dhe veterinari.
AUV apelon që në kushtet e temperaturave të larta të jashtme, operatorët dhe konsumatorët t'i kushtojnë vëmendje sigurisë ushqimore me synimin, siç thotë, parandalimin e rreziqeve të helmimeve të mundshme nga ushqimi.
Në funksion është vënë linja telefonike falas për konsumatorët 0800 3 22 22
ku mund të raportohet çdo dyshim në lidhje me sigurinë ushqimore. Qytetarët mund të paraqesin ankesë edhe personalisht në Agjenci, ose në njësitë rajonale të saj, si dhe në mënyrë elektronike në info@fva.gov.mk.
Në Spitalin Infektiv të Spitalit të Gostivarit gjatë ditës së djeshme janë trajtuar gjithsej nëntë persona me simptoma të helmimit. Pas terapisë së dhënë, të gjithë janë dërguar në shtëpi dhe nuk ka pasur raste më të rënda. mb/